FERMa de animale

In ultima perioada am tot cautat un cuvand cu ajutorul caruia sa imi caracterizez stare prin care trec iar azi, in timpul unei conversatii cu sora mea a aparut si cuvantul care il cautam – FERM. Atunci mi-am dat seama ce imi lipseste, fermitatea. Mie imi este foarte greu sa fiu ferm int-un mod frumos, ca sa zic asa. Eu am o problema deoarece sunt intr-o cautare nesfarsita de a incerca sa nu supar pe nimeni, fapt care ma impiedica sa fiu ferm. Daca as fi ferm ar insemna sa imi sustin anumite idei personale, iar faptul ca as fi nevoit sa le sustin aduce de la sine ideea ca in celalt colt al ringului este o persoana cu idei diferite, pe care daca as fi ferm si le-as contrazice, s-ar putea sa o supar, si ajungem de unde am plecat. Asa deci, cum sa fac sa fiu ferm si sa nu imi mai pese ca unii se mai si supara.

Facand o paranteza vreau doar sa precizez ca la capitolul asta eu ma consider un paradox, deoarece desi stiu cum ar trebui sa stea lucrurile in starea lor naturale (in exemplul de fata ma refer la faptul ca e normal ca oamenii sa se supere) nu pot pune in aplicare teoria.

Acum nu stiu daca va dati seama, dar menajatul asta care il fac eu automat fata de cei din jur doar din cauza fricii ca poate cineva se va supara la un moment dat pe mine, acumuleaza o anumita tensiune in mine, care,  din cand in cand, explodeaza. Astea sunt momentele cand trec in extrema cealalta, in care nu prea mai imi pasa pe cine supar. Problema e ca faza asta nu ma tine decat cateva ore, maxim zile.

Tot cercul asta vicios ce incepe cu menajatul si se termina cu explozia dupa care o ia de la capat cu menajatul, s-a instalat asa de bine in mintea mea incat am ajuns sa am cate un atac de panica de fiecare data cand am impresia ca cineva se poate supara pe mine. It sucks!

Asa ca dupa ce am tot stat si am cugetat am ajuns la concluzia ca nu imi ramane decat sa incerc sa ma controlez de fiecare data cand apare senzatia asta si sa ma conving ca orice s-ar intampla, nu e o chestie vitala si lucrurile merg mai departe.

Asa ca acestea ziind fise va doresc o FERMitate mare 🙂

Leave a Reply