We are what we make of ourself

Azi unul din tuitaristii pe care ii “urmaresc” , @dragosmone , a pus o problema, banala, dar care mie mi-a aprins un bec si am zis ca o sa incerc sa fac un post pe baza caruia sa se poate dezbate/dezvolta, cine doreste, cine pofteste. Afirmatia lui a fost:  “foarte multi dintre prieteni/cunoscuti au fost in clasa aia care facea toate prostiile din lume dar era cea mai buna la invatatura. de ce?”

I’m gonna try to put this as simple as I can 🙂

In prima faza trebuie sa sublineez ca la baza conceptiei mele sta ideea ca fiecare embrion din care ne-am facut, apare pe lumea asta cu un “pachet” de alegeri din care putem alege pe parcursul vietii.

Deci, cum se face ca majoritatea persoanelor cu care povestesti sustin chestia de care vorbeste @dragosmone ? Ei! In primul rand trebuie sa va atrag atentia ca aceasta observatie este facut deja intr-un moment matur al existentei voastre, moment la care deja ati luat cam majoritatea alegerilor decisive in viata voastra din acel “pachet” de care vorbeam mai devreme, deci sunteti deja “conturati” ca entitati, in mare parte.

Aici apare zicala cu “cine se aseamana se aduna” care nu a rezistat de-a lungul timpului de-a lela. E foarte valabila daca stii cum sa privesti lucrurile (aici ma refer la un unghi non-superstitios). Toti cei care sustin afirmatia facuta de @dragosmone au ales si ei cam aceleasi decizii pana in momentul asta, deci e normal sa stai la aceeasi masa cu ei in momentul de fata. Nu e nici o coincidenta, pur si simplu asa stau lucrurile pe lumea asta 🙂 Incercati sa stati la masa cu niste “afaceristi” de masini si o sa vezi ca raspunsul lor la intrebarea ta o sa fie “care scoala?” 🙂 sau incearca sa stai la masa cu premiantii clasei. Ei o sa iti povesteasca ce bine s-au distrat la olimpiada de matematica din clasa a 9-a si ce tare o fost cand o facut taticu o facut o donatie scolii ca sa poata lua premiul I pana la care ii mai lipseau 20 de sutimi la medie.

Deci da, din punctul tau, al meu si al celor ca noi de vedere, noi am fost in clasa aia tare, dar daca mergi sa-i intrebi ceilalti din clasa de parerea lor o sa aflii ca ei au alta parere despre perioada aceea.

Pe langa asta e si chestiune de memorie selectiva, ca doar ne amintim doar ce ne place si avem obiceiul sa mai si inflorim putin povestiile 🙂

No gata, ziceti voi daca mai vreti ceva 🙂

One Reply to “We are what we make of ourself”

Leave a Reply